Challenge, Gezondheid, Persoonlijk

No-spenduary till March 2019 – HAPPY NO SPENDING

Het is weer een nieuw jaar! Dat betekent voor veel mensen goede voornemens! Of je nu wel of niet een goede-voornemens-persoon bent, het kan geen kwaad om doelen te hebben. Zonder doelen (hoe klein ze ook lijken) bereik je niets. Zelfs als je denkt dat je geen doel hebt want je leeft in het moment, is dat nu ook een doel.

Zoals elk jaar denk ik graag na wat ik het volgende jaar zou willen bereiken. Voor 2019 heb ik dan ook een aantal doelen bedacht waarvan één wel heel nieuw is.

Jaar 3 van de opleiding afronden

Sinds 2,5 jaar studeer ik (weer) en dat is met drie kinderen een behoorlijke uitdaging. Nu gaat het me vrij gemakkelijk af (gelukkig) en ben ik precies op schema. Mijn doel voor 2019 is dan ook jaar 3 af te ronden en te beginnen aan mijn afstudeerstage.

Afvallen

Ja ik heb ook een cliché-goed doel. Ik wil namelijk afvallen. Na mijn drie zwangerschappen is er nog 5 kg blijven plakken die liever niet weg gaat, maar ik ben vastberaden deze ergens in 2019 te doen verliezen. Ik ga beginnen met hardlopen (heb al een klein beginnetje gemaakt in 2018) en gezonder eten (moet toch te doen zijn).

Het lastige van afvallen is voor mij dat ik eigenlijk al vrij gezond eet. Ik snoep nooit, drink geen frisdrank, eet nauwelijks koekjes (misschien 1x in de week), eet mijn groente en fruit… qua voeding is er niet heel veel te veranderen. Ik moet echt meer gaan bewegen. Dat is slecht nieuws, want ik houd niet van sporten!

Dan ga je toch lekker wandelen?

Ja dat doe ik al. Sterker nog, ik doe de wekelijkse boodschappen LOPEND! Dus echt lui kan ik mezelf niet noemen. Toch willen de laatste 5 kilo’s niet lukken. Maar in 2019 wel!

No-spend challenge

Hier komt mijn allernieuwste uitdaging: geen geld uitgeven (van januari t/m maart). Natuurlijk doe ik gewoon nog wekelijks de boodschappen, betaal ik mijn rekeningen (of nou ja… dat doet de heer des huizes) en koop ik wat ik nodig heb voor de kinderen.

Naast de noodzakelijke betalingen wil ik NIETS KOPEN! Ook niet tweedehands. Mijn doel is om bewust te worden van mijn eigen koopgedrag.

Nu houd ik helemaal niet van shoppen, maar als ik in een winkel sta heb ik toch snel de neiging om iets mee te nemen. De bedoeling is dat ik creatieve oplossingen ga bedenken wanneer de gedachte “dit moet ik kopen” in mij naar boven komt.

Ik werd meteen getest!

Gisteren brak mijn man één van mijn vazen waar een vetplantje in zat. Ik was nogal in mijn nopjes met de vaas en het vetplantje dus je zou kunnen zeggen dat ik allerminst amused was. Terwijl mijn man sip keek en verontschuldigend zei dat hij wel een nieuwe zou kopen, liep ik naar de woonkamer en pakte een bolle vaas die op een plank stond. De inhoud kieperde ik weg – het was oud, kon er niets mee en ik vond het lelijk – en ik verplaatste mijn vetplantje in de bolle vaas.

Beide vazen kregen een nieuwe plek en wat denk je? Ze komen beide nu beter tot hun recht! Ik ben zo blij dat het zo gelopen is. Natuurlijk vind ik het zonde dat ik iets heb moeten wegdoen, maar uiteindelijk word ik er gelukkig door.

Soms moet je ergens waar je van houdt afstand van nemen om gelukkiger te worden!

Zoetsappig hè? Maar toch ook een beetje waar.

Dat 2019 maar mooier mag worden dan 2018 was!

Of je nu goede voornemens hebt of niet, maak er een mooi jaar van! Doe leuke dingen, doe een keer iets nieuws, pluk de dag en vergeet niet af en toe lekker te niksen!

Wil je meer lezen en op de hoogte blijven? Volg ons dan op Social Media.
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *