Over

Dertig jaar oud, drie kinderen en een huis vol herinneringen. Ik merkte dat ons hele gezin druk was. Druk in het hoofd. We waren gezegend met TE VEEL. Het begon me tegen te staan. Steeds maar meer willen, nooit genoeg maar geen plek om het op te bergen. Langzaamaan kwam de realisatie dat dit niet werkte voor ons gezin. We besloten te veranderen. 

Minimalisme

We besloten ons te ontdoen van spullen. Declutteren zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels. Bijna 50% van onze bezittingen is inmiddels het huis uit en we voelen ons zoveel beter. Wanneer je bij ons naar binnen komt denk je niet direct: “hier wonen minimalisten” maar dat is ook niet ons doel. Ons doel is om met zo min mogelijk zo gelukkig mogelijk te zijn.

Zero waste

Wanneer ik zie hoeveel plastic er in de oceaan zwemt of hoe we onze natuur schade toe brengen word ik verdrietig. Hier wil ik niet aan meewerken. Zero waste is een begrip en een opkomende trend waar ik maar al te graag aan mee werk. We zetten kleine stapjes en proberen elke dag opnieuw keuzes te maken die bij ons als gezin passen.

Plantaardig

Ons dieet is grotendeels plantaardig. Voor het gemak zeg ik altijd dat we “veganist” zijn. Dit is eigenlijk niet helemaal correct, want we gebruiken nog wel dierlijke producten – al probeer ik dit tot het minimale te beperken. Wanneer er een plantaardig alternatief is dan pak ik dit met beide handen aan. 

Contact

Wil je contact met mij opnemen? Dat kan. Maak dan gebruik van het onderstaande formulier: